Julklapp för företag är en present med skämtsam historia

Att ge varandra julklappar är en gammal tradition. I det gamla bondesamhället så ställde familjerna till med festligheter och bjöd på mer mat än vanligt. Detta ledde till att man även gav presenter, främst till fattiga som också bjöds in till julmaten men även till familjemedlemmar och andra människor som stod en nära. Under denna helg brukade det också busas friskt och unga flickor och pojkar sprang runt och knackade (klappade) på dörrarna. När de boende i husen öppnade slängde de in ”gåvor” i form av vedträn eller figurer av halm. På gåvorna hängde man på en midvers av något slag och härifrån kommer ordet julklapp. Jul för helgen, klapp för klappen på dörren som innebar att de boende fick en gåva med tillhörande rim/dikt.

Julklappar till anställda, samarbetspartners och kunder.

Idag ger företag gärna julklappar till såväl anställda som samarbetspartners och kunder. Det kan vara svårt att hitta en julklapp som passar alla, som inte kostar för mycket och som inte gör att mottagaren känner sig tvungen att prestera för att ge tillbaka. Att få mat och dryck i present är ofta uppskattat men här kan det hända att man behöver ha koll på allergier och religioner. Att ge något som har med träning att göra ligger i tiden men här kan mottagaren ta illa upp.

Kanske ska man välja att ta det säkra före det osäkra och ge något som ligger företaget nära, något som går i linje med vad företaget erbjuder. Eller så ser man till att mottagarna kan välja sina julklappar helt själva genom att ge gåvokort, se förslag på julklappar företag gåvokort. Oavsett vad man väljer att ge bort så är det ofta populärt att få en julklapp i dekorativt papper eller låda.